Właśnie ruszyły rezerwacje na najbardziej wyczekiwane wydarzenie kulinarne w Polsce! Wiosenna odsłona Festiwalu RestaurantWeek® odbędzie się pod hasłem #BornToBeFoodie i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.

To wyjątkowa okazja, by delektować się autorskimi, trzydaniowymi menu w renomowanych restauracjach, w cenach nawet o 50% niższych, dostępnych wyłącznie podczas tego wydarzenia.

Już od dekady RestaurantWeek® kształtuje kulturę Foodie w Polsce, zachęcając do odkrywania smaków i celebrowania posiłków w gronie najbliższych. Festiwal stał się nie tylko kulinarnym świętem, ale także największym biletowanym wydarzeniem gastronomicznym w kraju i jednym z czołowych festiwali restauracyjnych na świecie.

Cena manu podczas wydarzenia  to 69,99 zł za osobę (+ opłata rezerwacyjna 7,98 zł i 10 zł w prime time). Stolik można zarezerwować dla minimum 2 osób na 90 minut.

Bądź Foodie

Pasja do jedzenia to coś więcej niż zainteresowanie – to styl życia! Jeśli restauracje są dla Ciebie drugim domem, a wspólne biesiadowanie to prawdziwa celebracja, nie możesz przegapić tegorocznej edycji RestaurantWeek®. Hasło Born to Be Foodie idealnie oddaje ducha tego wydarzenia, które od 10 lat inspiruje miłośników kulinariów do eksplorowania smaków i odkrywania nowych doznań.

Te dziesięć lat to czas niezliczonych spotkań w wyjątkowych miejscach, niezapomnianych odkryć i niezliczonych historii pisanych smakiem. To właśnie dzięki miłośnikom dobrej kuchni Festiwal stał się jednym z najbardziej cenionych wydarzeń kulinarnych na świecie.

W całej Polsce w Festiwalu weźmie udział ponad 400 najlepszych restauracji z 13 największych aglomeracji. W Poznaniu aż 38 restauracji zadeklarowało swój udział: Są wśród nich m.in.:

  • The Time,
  • Gusto,
  • Zielona Weranda,
  • Nifty,
  • Art Sushi
  • i wiele innych.

Pełną listę znajdziecie tutaj:

Festiwalowe menu to prawdziwa uczta dla poszukiwaczy nowych doznań smakowych! Szefowie kuchni sięgają po najnowsze trendy i nietypowe połączenia, łącząc klasykę z nowoczesnością oraz odważnymi eksperymentami.

Możesz natknąć się na zaskakujące kompozycje, jak pierogi inspirowane sushi, mięso z drukarki 3D czy deser kawowy z nutą czosnku. Każde danie to wyjątkowe doświadczenie, które pobudza ciekawość i podniebienie. A że wybór jednego menu to nie lada wyzwanie, najlepszym rozwiązaniem jest… odwiedzenie Festiwalu nawet kilka razy!

Niepowtarzalne menu w specjalnej cenie,
zapłać o połowę mniej

RestaurantWeek® to idealna okazja, by zanurzyć się w świat wyjątkowych smaków i odkryć nowe restauracje i to w cenach znacznie niższych niż na co dzień. Z okazji 10-lecia Festiwalu na gości czeka trzydaniowe menu, wzbogacone o wyjątkowy upominek od partnera lub jego bezalkoholową alternatywę.

A to wszystko nawet 50% taniej niż w standardowej karcie! Dodatkowo, płacąc kartą Visa, można zaoszczędzić jeszcze więcej, nawet 40 zł mniej na rezerwacji!

Rezerwacja jest prosta – wystarczy wejść na stronę restaurantweek.pl, wybrać miasto, liczbę osób, datę, godzinę oraz menu.

Zanurz się w świat wyjątkowych śniadań

Wydarzeniem towarzyszącym RestaurantWeek jest śniadaniowy Festiwal Breakfast Week. W tym wydarzeniu również weźmie udział kilkanaście poznańskich miejsc.

Cena zestawu śniadaniowego to 35 zł (+ opłata rezerwacyjna do 5 zł od osoby – rezerwacja na minimum 2 osoby). Zestaw obejmuje śniadanie oraz kawę na bazie roślinnego napoju Alpro. Przy płatności  kartą Visa, można skorzystać ze zniżki 10 zł! Liczba rabatów jest limitowana więc nie ma co zwlekać.

Rezerwacje ruszają 18 lutego, a proces rezerwacji stolika na stronie BreakfastWeek jest podobny jest do tego znanego z RestaurantWeek®.

BreakfastWeek potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.

Zyskaj jeszcze więcej

Można zyskać jeszcze więcej zapraszając znajomych do pobrania aplikacji RestaurantClub.

Za każdą pierwszą rezerwację dokonaną przez zaproszoną osobę otrzymasz do 60 zł rabatu na swoje cztery kolejne rezerwacje (po 15 zł każda). Rabat aktywuje się, gdy Twój znajomy skorzysta ze swojej pierwszej rezerwacji. Szczegóły promocji znajdziecie w aplikacji RestaurantClub w zakładce PROFIL – Zaproś i zyskaj. Zniżki obowiązują na wydarzenia: RestaurantWeek®, BreakfastWeek i Chef’s Menu.

Dziękujemy za przeczytanie artykułu. Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku Poznańskie Klimaty oraz do zapisania się na newsletter i pobrania bezpłatnego przewodnika o Poznaniu.

Zobacz także:

Betonhaus – nowe klimatyczne miejsce na poznańskim Łazarzu

Rogale świętomarcińskie duma i tradycja Poznania

Kawa w ogrodzie w Poznaniu. 9 urokliwych miejsc

Najlepsze pączki w Poznaniu. Pączuś i Kawusia

Kawa w ogrodzie, a może w lesie? Kolejne 9 urokliwych poznańskich zakątków

Powrót poznańskiej legendy. Kultowy Kociak już otwarty

Kawa na dachu z widokiem na Poznań

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *